Schrijfdans

Schrijfdans & Rekenbootcamp

Donderdag 15:00 inloop start 15:15 -16:30 

Basisschoolleeftijd.

Max 4 kinderen


15 euro per workshop

Je kunt met de 

Upas betalen

Gratis app contact


 Je kunt elke week instappen




Herken je dit bij je kind?


  • behoefte aan uitdaging en expressie?
  • onhandige motoriek?
  • schrijven, veters strikken, knippen is  lastig?
  • boos, verdrietig, bang?
  • moeite met  stilzitten?
  • moeite met omgang met andere kinderen?


Is jouw kind creatief en ondernemend? Vind jij het belangrijk dat jouw kind lekker in zijn vel zit? Wil je dat jouw kind op een duidelijke manier haar of zijn grenzen aangeeft?

Met deze les, krijgt jouw kind de kans zichzelf te ontdekken. Jouw kind kan heel veel!


Het leren start vanuit de beleving in het eigen lichaam via dans en muziek. Ik begeleid jouw kind op een speelse manier aan de totale ontwikkeling. Jouw kind kan  hier oefenen om stevig en vol zelfvertrouwen in de wereld te staan. We starten met vrij spelen en al spelenderwijs oefenen we een tafel. Dan vangen we aan met  Schrijfdans. Via muziek en kleine opdrachten ervaren kinderen hun eigen rechte lijnen, cirkels en kracht. Zo krijgt jouw kind meer eigenwaarde en lichaamsbesef. Hierdoor ontstaat een eigen  handschrift : open, ontspannen en zwierig.  Ontspanning brengt plezier en levenslust.  Jouw kind kan er weer een week tegen aan! 

Sensorische integratie

Ontspannend werken helpt de motoriek de ronde en puntige vormen te automatiseren waardoor de motoriek verbetert. Spelen met scheerschuim en zand is goed voor de sensorische integratie. De grote bewegingen zijn goed voor het evenwicht. 

De kruis bewegingen met de armen en de benen, stimuleren  beide hersenhelften.  

Door het bewegen krijgen we informatie van onze spieren en gewrichten over onze houding en bewegingen. Hierdoor is bewegen leuk, let je op wat je aan het doen bent en kun je nieuwe dingen leren.



Review



We hadden niet durven dromen dat de lessen bij Mirjam zo'n groot verschil zouden maken voor onze dochter en voor ons als gezin. Mirjam is een unieke vrouw, gericht op je kind, persoonlijke benadering en altijd benaderbaar (ook voor vragen buiten "werktijd"). 


Zoals onze dochter het zelf omschrijft "Mirjam leert me om rustig te worden". Mirjam ziet je kind, accepteert je kind en past zich aan zodat je kind een fijne omgeving bij haar heeft. Waar we dachten dat onze dochter vooral veel zou huilen tijdens de les en er niet heen zou willen, is het tegenovergestelde waar: ze gaat graag naar Mirjam en geniet van de "lessen". 


Voor ons brengt Mirjam ons veel: Onze dochter zit beter in haar vel, is minder gefrustreerd, staat positiever in het leven en heeft zelf handvatten om boosheid om te buigen naar taal en rustiger te worden: zo waardevol voor nu en in de rest van haar leven. 

We zijn gestart met Aandacht Werkt, en nu met Dansend Leren. 


Mirjam een dikke pluim en dankjewel!