Schrijfdans en meditatie

Schrijfdans en meditatie

Donderdag 4 uur tot half 6

leeftijd: 5-8 jaar

max 5 kinderen


donderdag 16:00-17:30 uur.

8 lessen voor 139,75 euro.

18,25 euro per les

10 euro proefles

je kunt met de 

Upas betalen

gratis app contact


 je kunt elke week instappen

Er zijn nog 2 plaatsen.Herken je dit bij je kind?


  • onhandige motoriek?
  • schrijven, veters strikken, knippen?
  • behoefte aan uitdaging en expressie?
  • boos, verdrietig, bang?
  • moeite met  stilzitten?
  • stress?
  • moeite met omgang met andere kinderen?


Is jouw kind creatief en ondernemend? Vind jij het belangrijk dat jouw kind lekker in zijn vel zit? Wil je dat jouw kind op een duidelijke manier haar of zijn grenzen aangeeft?

Met deze les, krijgt jouw kind de kans zichzelf te ontdekken.


Het leren start vanuit de beleving in het eigen lichaam via dans en muziek.  Als leerkracht, jonge kind specialist,  dansdocent en meditatietrainer werk ik op een speelse manier aan de totale ontwikkeling van het kind, zodat jouw kind kan oefenen om stevig en vol zelfvertrouwen in de wereld te staan. Via meditatie, muziek en kleine opdrachten ervaren kinderen hun eigen rechte lijnen, cirkels en kracht.


We gaan de figuren maken met scheerschuim, zand en water. Zo krijgt jouw kind meer eigenwaarde, zelfbesef en lichaamsbesef. Hierdoor ontstaat een eigen  handschrift : open, ontspannen en zwierig. 


Ontspannend werken helpt de motoriek de ronde en puntige vormen te automatiseren waardoor de motoriek verbetert. Spelen met scheerschuim en zand is goed voor de sensorische integratie. De grote bewegingen zijn goed voor het evenwicht. 

De kruis bewegingen met de armen en de benen, stimuleren  beide hersenhelften.  Ontspanning brengt plezier en levenslust. Jouw kind kan er weer een week tegen aan! 


Sensorische integratie

Door het bewegen krijgen we informatie van onze spieren en gewrichten over onze houding en bewegingen. Hierdoor is bewegen leuk, let je op wat je aan het doen bent en kun je dingen leren.


Meer informatie hierover in het boek  Wiebelen en friemelen in de klas Monique Thoonsen en Carmen Lamp

Over de invloed van zintuigelijke prikkelverwerking op lerenReviewWe hadden niet durven dromen dat de lessen bij Mirjam zo'n groot verschil zouden maken voor onze dochter en voor ons als gezin. Mirjam is een unieke vrouw, gericht op je kind, persoonlijke benadering en altijd benaderbaar (ook voor vragen buiten "werktijd"). 


Zoals onze dochter het zelf omschrijft "Mirjam leert me om rustig te worden". Mirjam ziet je kind, accepteert je kind en past zich aan zodat je kind een fijne omgeving bij haar heeft. Waar we dachten dat onze dochter vooral veel zou huilen tijdens de les en er niet heen zou willen, is het tegenovergestelde waar: ze gaat graag naar Mirjam en geniet van de "lessen". 


Voor ons brengt Mirjam ons veel: Onze dochter zit beter in haar vel, is minder gefrustreerd, staat positiever in het leven en heeft zelf handvatten om boosheid om te buigen naar taal en rustiger te worden: zo waardevol voor nu en in de rest van haar leven. 

We zijn gestart met Aandacht Werkt, en nu met Dansend Leren. 


Mirjam een dikke pluim en dankjewel!