Dit ben ik

Inschrijving 2020: herftsttraining

MIRJAM KUIPER

Specialist jonge kind, Leerkracht, Dansdocent, Trainer Mindfulness

Wat vind ik belangrijk

Mijn naam is Mirjam Kuiper. Ik ben 52 jaar.

Ik vind kinderen, dieren en de natuur belangrijk. Ze maken me vrolijk en blij.

Mijn geschiedenis

Ik was misschien wel net als jij, als kind speelde ik graag buiten. Mijn ouders hadden het druk, ik kon doen wat ik wilde. Dat was fijn want zo kon ik heerlijk fantaseren. Soms was dat lastig want dan voelde ik me alleen. Wat vond ik helemaal geweldig? Ballet, De juf heette oma Ballet en ze vond alle kinderen helemaal super. De juf die de kinderen helemaal fantastisch vond gewoon zoals ze zijn.

Opleiding

Ik vond kinderen, muziek, tekenen en dieren leuk, dus ik ging de juffen en meester school doen. In 1992 had ik mijn eerste baan, de kleutergroep in Rotterdam. De laatste 16 jaar in Houten tot 2019.

Iets heel anders

Er gebeurde wat verdrietige dingen, ik vond  werken ineens  moeilijk. De dokter zei dat  dingen moest gaan doen waar ik vrolijk van werd. Ik deed opleiding tot dansdocent dansen met peuters en kleuters en verzon allemaal verhalen. Daarna wilde ik leren om beter om te gaan met gevoelens en piekergedachten. Ik  ging de een Mindfulness-training doen. Dat hielp heel goed. Nu ben ik bezig met de opleiding tot kindertrainer en leer ik de kinderen Mindfulness.

Thuis

Je wilt vast weten of ik een man heb en kinderen. Dat klopt. Ik ben getrouwd met Eddy, ik ken hem al vanaf dat ik 20 jaar ben. Hij houdt van hardlopen, marathons lopen. Hij werkt bij de politie als computerdeskundige. We hebben 2 zonen. Die zijn al best groot. Tim is 21 jaar en woont op een kamer in Utrecht en studeert voor meester. Hij houdt van muziek maken en voetballen. Rob is 17 jaar en bezig met de opleiding tot beveiliger. Hij houdt van grote bordspelen en gamen op de computer. 

Verder hebben we met de buren samen een poes, hij heet Smikkel. Hij is lekker zacht en heel erg lief en houdt van Knuffelen.

De tuin

We hebben een tuin met allemaal gras en bloemen. In de tuin staat een boom. Onder de boom staat een schommelbank waar ik de  oefeningen van de training luister met de koptelefoon op mijn hoofd. Daarna voel ik me rustig en kan ik me goed concentreren.