Dit ben ik

MIRJAM KUIPER

  • Specialist jonge kind,
  • Leerkracht,
  • Docent Taaldans, Rekendans, peuterdans.
  • Trainer Kindermindfulness. 
  • Trainer Reken- Spellingbootcamp.
  • Docent Schrijfdans.
  • Trainer Ik Leer Leren. Wat vind ik belangrijk

Mijn naam is Mirjam Kuiper. Ik ben 54 jaar.

Ik vind kinderen, dieren en de natuur belangrijk. Ze maken me vrolijk en blij.


Mijn kindertijd

Ik was misschien wel net als jij, als kind speelde ik graag buiten. Mijn ouders hadden het druk, ik kon doen wat ik wilde. Dat was fijn want zo kon ik heerlijk fantaseren. Soms was dat lastig want dan voelde ik me alleen.


Wat vond ik helemaal geweldig? Ballet. De juf zei:¨Noem mij maar oma Ballet.¨

Ze vond alle kinderen helemaal super. De juf die de kinderen helemaal fantastisch vond gewoon zoals ze zijn. Zij is mijn grote voorbeeld.


Mijn levensmissie

Ik wil voor elk kind een baken zijn.

Ik luister en ben er.

Jij en jouw kind zijn heel belangrijk. Samen gaan we aan de slag!


Opleiding

Ik vond kinderen, muziek, tekenen en dieren leuk, dus ik ging de Pabo doen: de juffen- en meester school. In 1992 had ik mijn eerste baan in Rotterdam. De laatste 16 jaar in Houten tot 2019.


Verdrietig

Er gebeurde achter elkaar verdrietige dingen.  Een familielied overleed. 

De dokter zei dat dingen moest gaan doen waar ik vrolijk van werd.


Oplossing

Ik deed de opleiding tot dansdocent, dansen met peuters en kleuters en verzon allemaal verhalen.

Review:


30 mei 2021


Beste Mirjam,


Via facebook kwamen we laatst toevallig met elkaar in gesprek en vertelde je me dat je tegenwoordig bezig bent met het begeleiden van kinderen en ouders via 'dansend leren'. Superleuk en volgens mij past het heel goed bij je. Wij kennen je nog als juf Mirjam in groep 3 van onze zoon, alweer een aantal jaar geleden. Omdat onze zoon extra zorg nodig heeft, was zijn plek op de basisschool niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt je toen met veel creativiteit, vertrouwen, wijsheid, relativeringsvermogen en liefde voor hem ingezet. Allemaal eigenschappen die je volgens mij heel goed kunt inzetten bij 'Dansend leren'. Ik gun alle kinderen (en ouders) jouw persoonlijke betrokkenheid bij hun ontwikkeling. Veel succes!


Hartelijke groet,

KarinTsunami van gevoelens

Daarna wilde ik leren om beter om te gaan met gevoelens en piekergedachten. Ik ging een Mindfulness-training doen. Dat hielp heel goed. Nu ben ik teacher kindertrainer Mindfulness.


Rekenbijles?

¨Ik dacht het niet!¨ Ouders van mijn oude basisschool vroegen me om hun kind bijles rekenen te geven. Ik dacht eerst: ¨Nou nee, rekenen is niet zo erg leuk.¨ Tot ik de opleiding Rekenbootcamp ontdekte. Vanaf dat moment ben ik steeds meer bijles gaan geven, want bewegend leren is fantastisch!

Zonen

We hebben 2 zonen.Tim is 24 jaar en woont op een kamer in Utrecht en is meester op de Klif, met hoogbegaafde kinderen. Zijn missie is uitdagend onderwijs bieden aan kinderen op de basisschool. Hij is muziekspecialist en  houdt van voetballen.


Rob is 20 jaar, beveiliger en doet nu de Vavo, het Havo voor volwassenen. Hij houdt van grote bordspelen, gitaar spelen en gamen op de computer. 

Poezen

Verder hebben we met de buren samen twee poezen: Smickel en Speedy.  Smickel is  zacht en heel erg lief en houdt van 

knuffelen. Pelle alias Speedy heeft veel zelfvertrouwen en heel nieuwsgierig. Hij kan echt kattig zijn. 

De tuin

In de tuin kun je fijn spelen met zand en water. Op de schommelbank kun je heerlijk schommelen. 

Thuis

Je wilt vast weten of ik een man heb en kinderen. Dat klopt. Ik ben getrouwd met Eddy, ik ken hem al vanaf 1987. Hij houdt van hardlopen en marathons lopen en is hardloop trainer. Hij werkt bij de politie als ict-architect.