Dit ben ik

Juf Mirjam

 • Leerkracht sinds 1992,
 • Specialist jonge kind,
 • Trainer Ik Leer Leren.
 • Trainer Kindermindfulness.
 • Trainer Reken- Spellingbootcamp.
 • Docent Schrijfdans,Taaldans, Rekendans, Peuterdans.


  Even voorstellen: mijn naam is Mirjam Kuiper. Ik ben geboren in 1968.


  Wat vind ik belangrijk

  Kinderen, ouders, dieren, buiten zijn en bewegen maakt me vrolijk en blij.


  Mijn kindertijd

  Als kind speelde ik graag buiten. Mijn ouders hadden het druk, ik kon doen wat ik wilde. Dat was fijn want zo kon ik heerlijk fantaseren. Soms voelde ik me alleen.


  Wat vond ik helemaal geweldig? Theater,  dans en verhalen schrijven. Wat ik heerlijk vond? Ik ging iedere week naar Oma Ballet! De juf zei : ´Noem mij maar oma Ballet.´ Oma Ballet vond alle kinderen helemaal super. De juf die de kinderen helemaal fantastisch vond gewoon zoals ze zijn. Ze wachtte ons op met een grote glimlach. Zij is mijn grote voorbeeld.


  Mijn levensmissie

  Ik wil voor jouw kind een baken zijn. Gezelligheid. Een tweede thuis. Een plek waar je jezelf kunt zijn. En ik hou van leren, dus een plek waar jouw kind kan leren. Leren van de cijfers en de letters, maar ook leren over het leven: Je mag gelukkig zijn, je bent een leuk en lief en mooi persoon. Gaat er eens wat mis? Dan is dat een vergissing, dat is helemaal niet erg, sterker nog, je leert ervan. In de vriendenboekjes van school staat vaak over mij : ´Ik vind Juf Mirjam zo lief, ze is nooit boos!´ Ouders vinden het fijn bij mij omdat ze met al hun vragen over hun kind en school bij mij terecht kunnen. 


  Jij en jouw kind zijn heel belangrijk. Samen gaan we aan de slag!


  Opleiding en werk

  Ik vind kinderen, muziek, tekenen en dieren leuk, dus ik ging de Pabo doen. In 1992 had ik mijn eerste banen in Rotterdam. Zes jaar in een chique wijk en vier jaar in een achterstandsbuurt, twee heel verschillende omgevingen met een overeenkomst: fantastische kinderen! De laatste 16 jaar in Houten op basisschool Het Mozaïek. 


  Verdrietig

  In 2019 gebeurden er achter elkaar verdrietige dingen. 

  De huisarts zei dat ik dingen moest gaan doen waar ik vrolijk van werd.


  Oplossing

  Peuterdans! Dat leek me leuk, ik deed de opleiding tot dansdocent, dansen met peuters en kleuters en verzon allemaal verhalen.

  Tsunami van gevoelens

  Daarna wilde ik leren om beter om te gaan met gevoelens en piekergedachten. Ik ging een Mindfulness-training doen. Dat hielp heel goed. Nu ben ik teacher kindertrainer Mindfulness. Ouders vinden het ook leuk en bleven erbij zitten, zo is het gekomen dat ik ouder- en kindtrainingen geef. ´Mirjam jij weet niet wat dit voor mij betekent´, zei de vader van een kind. Het is heel fijn om samen anderhalf uur speciale samen-tijd te beleven met je kind. Een herinnering voor het leven. En...leerzaam. Je leert technieken om iets meer tot rust te komen en met mildheid naar jezelf te kijken.   Beste Mirjam,


  Via facebook kwamen we laatst toevallig met elkaar in gesprek en vertelde je me dat je tegenwoordig bezig bent met het begeleiden van kinderen en ouders via 'dansend leren'. Superleuk en volgens mij past het heel goed bij je. Wij kennen je nog als juf Mirjam in groep 3 van onze zoon, alweer een aantal jaar geleden. Omdat onze zoon extra zorg nodig heeft, was zijn plek op de basisschool niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt je toen met veel creativiteit, vertrouwen, wijsheid, relativeringsvermogen en liefde voor hem ingezet. Allemaal eigenschappen die je volgens mij heel goed kunt inzetten bij 'Dansend leren'. Ik gun alle kinderen (en ouders) jouw persoonlijke betrokkenheid bij hun ontwikkeling. Veel succes!


  Hartelijke groet,

  Karin  Rekenbijles? Hoe kom je daar nu bij?

  ´Ik dacht het niet!´ Ouders van mijn oude basisschool vroegen me om hun kind bijles rekenen te geven. Ik dacht eerst: ´Nou nee, rekenen is niet zo erg leuk.´ Tót ik de opleiding Rekenbootcamp ontdekte. We gingen dansen en springen en leerden zo de tafels.


  Na een tijdje kwamen er ook vragen over de breuken en de procenten. Ik ging zelf aan de slag, hoe leer je zoiets? Door er zelf weer in te duiken en door de ideeen van de kinderen te combineren, zijn de lessen heel leuk. Gevarieerd!

  We bakken cupcakes, zagen een plank van een meter, voetballen én we rekenen, maarrrrrr er kwamen steeds meer vragen: Begrijpend lezen spelling of zelfs een Topo toets. Ondertussen heb ik ook de opleidingen gedaan voor bewegend leren taal gehaald.


  Geweldig om te zien dat de kinderen gemotiveerd zijn om te leren en ervaren dat het via bewegen en spelen veel makkelijker gaat!


  Bewegend leren is fantastisch! Kinderen zitten lekker in hun vel, begrijpen de lesstof beter en krijgen hogere cijfers. 


  Huiswerkbegeleiding

  Kinderen kunnen hun huiswerk of toets voor de komende tijd aan de keukentafel bespreken. Ouders of kinderen kunnen het huiswerk van te voren, met een foto of vraag naar mij appen. Ik bereid per kind 1 A4 voor. Is er geen vraag, dan gaan we verder met het rekenen.

  Thuis

  Je wilt vast weten of ik een man heb en kinderen. Dat klopt. Ik ben getrouwd met Eddy, ik ken hem al vanaf 1987. Hij houdt van hardlopen en marathons lopen en is hardloop trainer. Hij werkt bij de politie als ict-architect. Gelukkig vindt hij het prima dat er in ons huis allemaal kinderen rondlopen en lekker aan het bakken zijn. ´Gezellig juist!´ als ik vraag of hij het storend vindt. Als hij even koffie komt halen maakt hij dan ook even een praatje met de kinderen. Er is zelfs een kind dat ¨Opa Eddy¨ zegt, echt te schattig. Kinderen zijn hier heel welkom!

  Zonen

  We hebben 2 zonen. Tim en Rob.


  Tim is 25 jaar en woont in Nieuwegein en is meester op de Spits in Lunetten, een school met hoogbegaafde kinderen. Zijn missie is uitdagend onderwijs bieden aan kinderen op de basisschool. Als kind heef zich heeft verveeld, een geweldige motivatie om zich nu in te zetten voor kinderen. Ook werkt hij 2 dagen bij het openbaar ministerie van onderwijs. Tim is muziekspecialist en houdt van voetballen.


  Rob is 21 jaar en woont nog thuis. Hij is masseur bij Medical Masseur en studeert nu voor het staatsexamen. Hij houdt van grote bordspelen, gitaar spelen en gamen op de computer. Kinderen zien Rob heel vaak, als hij even een boterhammetje komt halen. Soms gaat hij zelfs met een kind een potje schaken. 

  Poezen

  Verder hebben we met de buren samen twee poezen: Smickel en Pelle.  Smickel is zacht en heel erg vriendelijk en houdt van 

  knuffelen. Pelle heeft veel zelfvertrouwen en heel nieuwsgierig.  

  De tuin

  In de tuin kun je fijn spelen met zand en water. Op de schommelbank kun je heerlijk chillen. In de voortuin kunnen de kinderen met stoepkrijt tekenen of tafeltennissen. Op het veld kunnen we boogschieten en schommelen.