Tips voor ouders

Tips voor ouders


Karen Dijkstra heb ik leren kennen via een geweldig podcast. Hier kun je horen over dyslexie, tekenen in het onderwijs, fixatie disperatie ( wat lijkt op dyslexie maar het helemaal niet is! Zie je de kans?  https://www.podbean.com/ew/pb-rugaa-12d1867 Karen heeft ook een boek geschreven: 10 stappen leren vanuit talent. Luister ook eens naar een specialist! Als je kind anders denkt en leert dan op school, wat moet je dan? Karen heeft er veel ervaringen mee en noemt jouw kind een geweldig kind! Ze geeft jou inzicht en veel tips. Ik heb een keer mijn boek uitgeleend en kreeg zoveel dank, terwijl...ik had alleen maar het boek uitgeleend. Het bewijst wel dat dit boek echt iets doet met ouders die een kind hebben die anders leert.

Je kunt het boek bestellen via deze link: https://karendijkstra.nl/boek-leren-vanuit-talent-voor-pros/

Nog iets leuks: een talententest! Hoe leer jij? Of je kind? https://karendijkstra.nl/test/

Wouter de Jong heeft een leuk en leerzaam speel en doe boek voor kinderen en jongeren geschreven. Kinderen leren zich beter focussen, bijvoorbeeld op wat de juf of meester zegt, of op het huiswerk of op het lezen van een boek. Kinderen leren minder te piekeren via allemaal leuke spelletjes. Kinderen en pubers leren immers het snelst als het ook leuk is. Kijk maar eens naar dit filmpje. 


Train jezelf, oefen om rust in jezelf te vinden. Een mindset waar je heel je leven profijt van hebt. Wouter heeft een grappig en leerzaam boek ontworpen voor kinderen vanaf groep 5. Het boek ´Superkrachten voor je hoofd´staat bomvol verhaaltjes die en heel erg grappig zijn en heel leerzaam. Jouw kind leert op een leuke manier zijn aandachtsspier trainen, want ook deze spier is te trainen. Voor de ouders is het boek Mindgym ook aan te raden. In deze tijd van drukte geen luxe maar een investering in rust. In de wereld? Nee in jezelf. Ik heb het met plezier gelezen en veel van geleerd.

Je kunt het boek bestellen via deze link: https://www.wouterdejong.nl/hoe-doet-wouter-hetMaria Simons: schrijfster en gezinstherapeut, deskundig en invoelend.


In 10 stappen effectieve gezinscommunicatie. Leest heel prettig en praktische tips.

Je kunt het boek bestellen via deze link: https://www.bol.com/nl/nl/p/10-stappen-in-10-stappen-effectieve-gezinscommunicatie/

Een gesprek is soms zo fijn,

Zeker als het een vriendelijke deskundige is. Dat is Maria. Maria is van de gezinstelefoon. Dus...wat let je?

Wil jij als ouder eens een goed gesprek over de opvoeding? Dan kun je bellen met Maria.

Maria luistert goed. De eerste 30-60 minuten zijn gratis en je kunt samen uitvinden wat de volgende stappen zijn. Maria heeft ook een goed boek geschreven over het opvoeden van pubers. Ik vind het heel fijn om met Maria te overleggen, dat gun ik jou ook.


Soms is je kind boos, wat moet je dan?

Bij Tea Adema krijg je practische werkzame tips. Tea is een echte aanrader: nuchter en helpend.

Als je haar nieuwsbrief aanvraagt krijg je regelmatig echt goede en verrassende tips. Niet alleen over boosheid, maar ook over de mindset, motivatie en leerstrategie. Tea is dan ook de ontwerper van de 

training Ik Leer Leren. Er zijn allerlei gratis posters te bestellen bv deze over concentratie.

https://teaadema.nl/gratis/eerste-hulp-bij-concentratie/?ref=blog-sidebar

of deze over boze kinderen.

https://teaadema.nl/voor-ouders/zelf-helpen/4-valkuilen-bij-boze-kinderen/